Äntligen! :)

Uppe före tuppen idag igen. Och imorgon. Blev en promenad idag igen, menjag hämtade ut paketet med hästsaker efter jobbet så imorn tänkte jag longera. :) Attans osis bara att jag glömde beställa longerspö, men vi får se. Det går säkert bra ändå.

Mailan var riktigt pigg och glad på promenaden, drömmen hade ju varit att sitta på hästryggen idag. Hon gick med öronen framåt och var riktigt nöjd med att få röra på sig även om det bara var en promenad. Det märks att hon tycker att det är kul att få komma ut litegrann. Cyklade förbi en döläskig gubbe. Han hade ju en reflexjacka. Herregud, det fattar väl vem som helst att alla som har såna jackor är mördare. ;)

Efter stallet så tog jag bussen till jobbet, men jag hoppade av i stan och lånade lite böcker på biblioteket. Faktaböcker om hästar. I en bok avrådde de från att köpa fullblod eller korsningar med mycket fullblod i sig. Anledningen var att de var så nervösa och har nerverna utanpå kroppen. - Tss, Mailan är inte nervig. Reflexjackor är farliga! ;) Hoho.

Som sagt så hämtade jag ut paketet efter jobbet. Var som i himmelriket när jag packade upp helt nya benlindor, reflexer, ridbyxor, neoprenepaddar, stigbyglar (har ju dock ingen sadel, DOH!), longerlina, osv osv med bra-att-ha-saker. :) Vill redan beställa mer! :D Tyvärr säger plånboken, tyvärr.


Bra-att-ha-sak när man har en svart häst ;D

Uppe före tuppen.

Idag blev det att kliva upp tidigt och åka till stallet. 06,00 var jag uppe ur sängen. Uppe FÖRE tuppen. Satte mig på bussen och begav mig till stallet. Blev där i någon timme innan jag förflyttade mig vidare till nya jobbet.

Nu när jag inte kan rida så fördriver jag tiden med annat. T.ex rykta henne. Jag står där och gnuggar som om jag är 12 år gammal och fått min första sköthäst. Dock så skulle jag ljuga om jag skulle påstå att det inte behövs. Brun-svart (mest svart) häst. Vartenda dammkorn syns. Men snygg blir hon, om jag inte passa mig så kommer hon snart se ut såhär:


Längtar tills jag bantat ner henne och musklat upp henne. Då kommer hon bli riktigt snygg. Jag har alltid varit svag för svarta hästar, plus att de två vackraste hästraserna enligt mig alltid varit haflinger och fullblod. Har jag nämnt att hon har halvblod i sig också? Pappa var halvblod med fullblodslinjer men mamma var renrasigt fullblod.

Imorn så ska jag också upp före tuppen, jag har frivilligt tagit på mig att ha morgonutsläppet i stallet trots att det ingår i hyran. Men det är härligt att vara uppe med hästarna så tidigt. Dessutom passar det bra med mina arbetstider.

Tisdag.

Idag kände jag för att vara lite extra seriös. Mailan hade alldeles för lång man, såg mer ut som ett varmblod än ett fullblod så jag ställde mig och ryckte manen på henne. Nu är den mycket kortare men efter en stund så ryckte det i mankammen på henne bara jag nuddade i manen plus att jag hade mjölksyra i armarna av att stå med dem högt över huvudet. Det är nackdelen med att ha en häst som är högre i mankhöjd än jag är lång! :) Hihi.

Så jag har lite kvar, den ska bli lite kortare plus jämnare men hon ser ändå bättre ut i manen nu än tidigare. :) Tänkte fråga om jag får låna systers digitalkamera någon dag så kan jag fota och visa hur fin hon är i manen! :)

Promenerade med henne idag igen. Jag har beställt hästgrejer och jag hoppas att de kommer snart. Har bl.a beställt en longerlina och ska bli skönt när den kommer så jag kan variera hennes träning litegrann fram tills jag hittat en passande sadel. :) Ska även se mig omkring efter tömkörningsgrejer.


Mailan hos Lisbeth (gamla ägaren), här ser man liiitegrann hur hon såg ut i manen tidigare.

Promenad.

Jag har ännu inte hittat någon passande sadel så idag blev det istället att promenera ca 2.5km med henne i snöyran. Det blåste massvis och snöade en del. Men trots både blåst och tusen nya intryck så var hon inte spec tittig. Dock så ville hon gå så nära mig att han nästan gick på mig. Hon var pigg och glad och hade nog mer än gärna gått längre men jag fick så mjölksyra i högerarmen av att hålla upp armbågen mot bogen på henne när hon var närgången.

Imorn blir det en längre promenad och om jag hunnit få paketet jag beställt med hästsaker så kanske det blir lite longering. Dock bara en kort stund isåfall eftersom jag vill spara på hennes senor och leder. Jobba på volt är inte det optimala vid igångridning efter så lång vila! :)


 
Sessan i snörök.

Då startar vi.

Jag har precis köpt ett fullblodssto vid namn Bihöjgaards Male Hunter. Mailan även kallad. Hon är född -94 och har varit avelshäst i många år. Därav har hon stått väldigt mycket och nu ska jag börja rida igång henne. Jag skaffade en blogg där jag skriver om detta för att jag ska ha bättre uppsikt över vad jag gör/har gjort så att hon får variation.

Här är undret.



Alldeles för tjock, det ska göras något åt. So here we go.

RSS 2.0