Tisdagsmorgon.

Igår kom jag mig till stallet ganska sent eftersom min systersom fyllde år och mormor och morfar var och hälsade på här i Umeå. Tänkte bara rida en snabbis så det inte skulle bli så sent. När jag kollade på klockan såg jag att jag ridit i 1.5 timme. Tiden går fort när man har roligt. :)

Tyvärr gick det inte lika bra som i söndags men det gick ändå superbra. I traven kändes hon lite okoncentrerad men skritten var super. I galopp kräver jag inte speciellt mycket av henne ännu. Vill inte göra det innan traven är 100%.

Nu ska jag bege mig till stallet och släppa ut odjuren. Sen ta mig ett efterlängtat ridpass. Håll tummarna för att det går lika bra som i söndags. Tidigare när det gått dåligt (det går ju alltid dåligt någon gång) så har jag bra velat kliva av och ge upp och känt mig som världens sämsta ryttare. Nu vet jag ju att både jag och Mailan kan så nu behöver jag bara kämpa lite till. Känns lovely.

Förresten, jag tänkte köpa ridbyxorn igår ändå eftersom det var lite extra rea och de kostade bara 174:- men mormor och morfar i princip ryckte dem ur händerna på mig och pinnade iväg till kassan. På vägen utropades det "Ridstrumpor! Dom där passar till!". Så ridstrumpor fick jag också. Super! :)

Söndag.

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Jag har iaf skrivit om dagens ridpass här. Finns så mycket mer jag skulle kunna skriva men jag vill inte döda upplevelsen genom att tjööta sönder den.

Imorgon blir det iaf ett hårt ridpass. Längtar mig knäpp!

Och det är dyrt med ridsport. Jag har nyss köpt Mailan två täcken för 1300:- och nu skulle jag verkligen behöva nya ridbyxor och ett par short chaps. Mian ridbyxor, mitt enda par, börjar bli himla nötta och dessutom är det obbigt att behöva rida i mjukisbyxor varje gång jag måste tvätta ridbyxorna. Sen så känner jag att jag vill ha ett bättre stöd för benen, då är ju ridstävlar bättre än short chaps. Men det är dyrare med ridstövlar och bra short chaps funkar ju faktiskt det också.

Konstigt nog har jag hittat ett par snygga ridbyxor för bara 249:- som jag vill ha, cheap trick! Do I afford them? Hell no. Suger när det är något man verkligen behöver men inte har råd med. Måste prioritera andra saker.

Måndag.

Jag är dålig på att uppdatera här. Bad bad me. Hur som helst.

Idag longerade jag Mailan, jag var riktigt leds för hon var grymt okoncentrerad. De andra hästarna hade just fått gå in och hennes stora kärlek i livet, Pontiac var ju inte i närheten. När jag ville att hon skulle skritta så travade hon och när jag ville att hon skulle trava så slängtravade hon i rasande fart.

Jag var sjukt leds men efter lite svett (från min sida) så lyssnade hon och började koncentrera sig mer. Fortfarande gick hon inte bra, men bättre. Jag tänkte att det kan ju inte gärna bli mycket bättre så jag smackade på och bad om galopp. Vad tror ni händer? Jo, hästen galopperar. På volt. I rätt galopp! Jag stod mest och dumflinade.

Det är första gången jag fått henne i galopp på böjt spår utan att hon kastat sig iväg och gormat. Bytte varv till vänstervarvet. Det är att BE om problem då hon har stora problem med att fatta vänstergalopp och jag har bara fått henne i vänstergalopp vid något ensataka tillfälle. På rakt spår blir det mest korsgalopp och på volt blir det bara pannkaka. Aldrig lyckats vid longering. Men nu? Jo, hästen fattar toppenfin vänstergalopp.

Vet ni vad? Jag är så glad så det gör ingenting att hon var dum och okoncentrerad. Och resten av longeringen var hon en stjärna. Ojoj, glad eller vad?

RSS 2.0