Idiot.

Idag gick jag bara ut och promenerade med Mailan. Hon var pigg och på tårna men inte ohanterbar. Vägen vi gick efter är en ganska smal och det kom en stor bil dundrande i alldeles för hög hastighet utan att sakta in. Jag och Mailan blev duschade med grus, inte det roligaste när man har ett fullblod med nerverna utanpå skinnet.

Mailan hoppade givetvis upp på bakbenen och då tutade biljäveln. Less jag hann bli men så fort jag fick ner Mailan på alla fyra så var det lugna gatan igen. :) Nog för att Mailan är hispig men hon blir aldrig hysterisk. :)

Tisdag.

Promenerat 9km fram och tillbaka till stallet idag. Min cykel har blivit stulen!!

I stallet var det mockning, iordningställande av höpåsar, kraftfoder mm samt ridning som gällde. Egentligen är det här en ganska onödig update eftersom det bara var ett helt vanligt ridpass. Skitt, trav och lite galopp. Allt gick bra och inget gorm från Mailans sida.

Hon var lite gormig ett tag, misstänker att det var för att konditionen och orken att göra av med massa energi fanns men att jag inte vågade ta ut henne så mycket i rädslan att skada senor och leder. Nu har hon fått börja arbeta lite hårdare. Känns dessutom bra att hon beter sig bättre nu eftersom jag ska till Göteborg på Måndag och blir borta några dagar. Sandra har tidigare lovat att ta hand om Mailan och det är ju tryggt att veta att Mailan är snäll med Sandra! :)

Näsblod.

Igår så longerade jag Mailan. När jag stannade henne och skulle byta varv så upptäckte jag att hon blödde näsblod. Längst bak i huvudet så är jag medveten om att människor kan börja blöda näsblod vid ansträngnig men kan hästar? Jag kände för att go bananas men skrittade av henne och tog in henne och ringde mamma för att be henne googla om Mailan var döende.

Det var hon inte, dessutom var det bara ca 2 droppar. Men man vet aldrig!
Jag är en riktig hönsmamma när det gäller mina djur. :)

Otålig primadonna.



Jag hatar när hon vevar med benen sådär. Ljudet gör mig galen. Broddar mot betonggolv. Apropå det så måste jag brodda av henne.

Har varit dålig på att uppdatera både den här bloggen och min egen blogg. Den här bloggen ser lite (mycket) tråkig ut. Ska fixa den lite somrigare här någon dag när jag orkar! :)

Nu har jag hur som helst kommit så långt att jag tom börjat galoppera. Mailan älskar det. Såklart. Men hon kan jävlar i mig inte galoppera i vänster varv, blir bara korsgalopp och sen går det typ inte att svänga blir en trekantig volt. Jag vill få det till att hon är svag i vänster sida MEN i skritt och trav är hon stadigare i vänster varv än i höger. Confuse me. Men jag ska se till att arbeta upp henne mer och se till att hon får lite muskler innan jag bröjar kräva för mycket.

Min häst är en riktig gris.

Rulla sig i lera är det absolut bästa hon vet. Hon delar hage med två unghästar. Renliga och skötsamma småflickor men Mailan, den gamla (o)kloka dunsar ner där det är som lerigast och gnuggar tills det är kakor över hela kroppen.



 

Det här var dessutom en renlig dag.

RSS 2.0